ВИКОРИСТАННЯ UML ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ОРІЄНТАЦІЇ ШТУЧНОГО СУПУТНИКА ЗЕМЛІ. ЧАСТИНА 1. МОДЕЛЬ «ПРЕДМЕТНОЇ ОБЛАСТІ» - Шостачук, Дмитро Миколайович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто програмні аспекти системи орієнтації штучного супутника Землі з використанням прогнозних моделей накопиченого кінетичного моменту та геомагнітного поля, а саме – аналіз системи орієнтації за допомогою універсальної мови моделювання UML, що передбачає створення опису «предметної області» із застосуванням діаграм Use Case, Activity, Sequence, Class.