ОБҐРУНТУВАННЯ СПОСОБУ ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ ПРОТЯЖНИХ ВИРОБОК У ПОРОДАХ, ЩО ЗДИМАЮТЬСЯ - Солодянкін, Олександр Вікторович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
На підставі закономірностей деформування приконтурного масиву навколо підготовчої виробки, біфуркаційної теорії здимання підошви і встановлених критеріїв здимання запропонований спосіб підвищення стійкості протяжних виробок у породах, що здимаються, з використанням анкерного кріплення.