ЗМЕНШЕННЯ ТЕХНОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ЛІСОВІ ЕКОСИСТЕМИ ГІРНИЧОДОБУВНОГО КОМПЛЕКСУ НА ЕТАПІ БІОЛОГІЧНОЇ РЕКУЛЬТИВАЦІЇ - Левицька, Олена Костянтинівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розроблено методику визначення впливу комбінації лісових порід на швидкість ґрунтовідновлення на основі математико-статистичних прийомів. В роботі проведено аналіз форм та близькості зв’язку між показниками, що характеризують процес відновлення ґрунту. Проведено оцінку і ступінь впливу окремих факторів на ґрунтоутворення, визначено провідні фактори. Визначені комбінацій деревних порід для прискорення ґрунтоутворення.