СТАЛІ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ Н- ТА П-ПОДІБНОГО ХВИЛЕВОДУ - Манойлов, В’ячеслав Пилипович; Павлюк, Володимир Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропоновано підхід до розрахунку власних чисел та сталих розповсюдження хвилеводів Н- та П-подібної форми поперечного перетину. На основі розв’язку хвильового рівняння для складної області поперечного перетину отримано вирази, котрі функціонально пов’язують власні числа та геометричні розміри області. Наведено кінцеві вирази для проведення чисельних розрахунків та порівняльні результати.