ПОХИБКИ ГІРОСКОПА ВНАСЛІДОК НАЯВНОЇ ПЛАВУЧОСТІ - Мельник, Вікторія Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Проводиться аналіз впливу плавучості рухомої частини двостепеневого поплавкового гіроскопа на додаткову похибку вимірювань в умовах проникаючого акустичного випромінювання. Одержані аналітичні вирази похибок вимірювань для випадку плоскої монохроматичної хвилі надлишкового тиску.