ТОЧНІСТЬ КОРЕЛЯЦІЙНОГО РАДІОПЕЛЕНГАТОРА З ОБРОБКОЮ РАДІОСИГНАЛУ НА ПРОМІЖНІЙ ЧАСТОТІ В УМОВАХ АПРІОРНОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Ципоренко, Віталій Валентинович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Виконано аналіз особливостей кореляційного методу визначення напрямку на джерело радіовипромінювання, що використовує часовий аналіз прийнятих радіосигналів на проміжній частоті. Для умов апріорної невизначеності щодо частоти радіосигналу отримана оцінка методичної похибки кореляційного пеленгатора та визначені її основні характеристики залежно від параметрів радіосигналу та радіопеленгатора. Показано, що при обробці радіосигналів на проміжній частоті похибка часового аналізу може сягати до шістнадцяти відсотків при великому відношенні сигнал/шум.