АВТОМАТИЗОВАНА ОБРОБКА ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОНТРОЛЬ ПРОЦЕСІВ ЕВТРОФІКАЦІЇ У ВОДОЙМАХ ГОСПОДАРСЬКО-ПОБУТОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ НА ОСНОВІ ШТУЧНИХ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ - Єльнікова, Тетяна Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто можливості застосування комп’ютеризованих технологій для автоматизованої обробки вимірювальної інформації про розвиток водоростей (евтрофікацію) у водоймах господарсько-побутового призначення. Початковими даними для дослідження процесів евтрофікації є відеозображення проб води, які використовуються для визначення геометричних ознак, чисельності й біомаси водоростей. Для комп’ютеризованої обробки вимірювальної інформації пропонуються методи цифрової обробки відеозображень та математичний апарат штучних нейронних мереж.