ВПЛИВ ДОМІШОК РОСЛИННИХ ОЛІЙ ДО ДИЗЕЛЬНОГО ПАЛИВА НА ДИМНІСТЬ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ГАЗІВ ДВИГУНА - Ільченко, Андрій Володимирович; Кур’ята, Володимир Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті наведено результати експериментальних досліджень домішок олій рослинного походження (ріпакової, кукурудзяної, соняшникової, оливкової) до дизельного палива на димність відпрацьованих газів дизельного двигуна. Встановлено, що найменшу димність відпрацьованих газів має двигун, що працює на дизельному паливі з домішками ріпакової олії; димність відпрацьованих газів з домішками інших олій залежить не лише від типу культур, з яких отримані олії, а також від їх об’ємної концентрації у паливі. Зроблено порівняння димності відпрацьованих газів дизельного двигуна для палив з домішками біоетанолу.