ЖОРСТКІСТЬ ВЕРТИКАЛЬНО-СВЕРДЛИЛЬНИХ ВЕРСТАТТІВ - Кобельник, Володимир Романович; Кривий, Петро Дмитрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Подана методика, експериментальна установка та результати досліджень жорсткості вертикально-свердлильних верстатів на прикладі моделей 2Н118, 2Н125, 2Н135. Доведено, що в існуючих конструкціях ВСВ, їх жорсткість при забезпеченні відповідних значень подач та частот обертання шпинделя суттєво відрізняється та не підпорядковується принципу рівножорсткості.