МЕТОДИКА ПЕРЕВІРКИ АДЕКВАТНОСТІ РОЗРОБЛЕНИХ МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ЗА ДАНИМИ ПРОВЕДЕНИХ ВИМІРЮВАНЬ - Андреєв, Олександр Володимирович; Мукомел, Олександр Миколайович; Топольницький, Павло Петрович; Фриз, Сергій Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропоновано методику перевірки адекватності моделі за даними вимірів параметрів, що моделюються. Наведені приклади застосування запропонованої методики для перевірки адекватності розроблених моделей за даними виміріювань телеметричних параметрів системи енергопостачання космічного апарата “Січ-1”.