МУЛЬТИПЛІКАТИВНА СПЕКТРАЛЬНА ОБРОБКА СИГНАЛІВ - Бенедицький, Василь Борисович; Ципоренко, Валентин Григорович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Показано, що в спектральній обробці доцільно використовувати мультиплікативну фазову обробку, яка дозволяє суттєво розширити функціональні можливості та відповідно підвищити ефективність обробки сигналів і функціонування систем в цілому в умовах апріорної невизначеності. Отримано аналітичні співвідношення та експериментальні залежності одновимірних розподілів густини імовірності фази частотних складових значень фазового спектра при мультиплікаційній обробці, які можуть бути використані при аналізі та синтезі спектральних алгоритмів обробки радіосигналів.Загалом отримані результати відображають кращу ефективність мультиплікативної фазової обробки щодо адитивної обробки в умовах апріорної невизначеності.