МЕТОДИКА ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ ОЦІНКИ ЗСУВУ ФАЗ ПРИ НЕЛІНІЙНИХ СПОТВОРЕННЯХ СИГНАЛУ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ПЕРЕМІЩЕНЬ - Дзюбчук, Роман Васильович; Піонтківський, Петро Миколайович; Шуренок, Володимир Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Використано математичний апарат диференціальних тейлорівських перетворень для вирішення задачі підвищення точності оцінки фази гармонічного сигналу на виході нелінійного елемента. Проведено аналіз покращення точності електромагнітних перетворювачів переміщень за рахунок апроксимації вихідного сигналу поліномом другого порядку.