ЕФЕКТИВНІСТЬ І ПЕРСПЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОСТРУМИННИХ УСТАНОВОК ДЛЯ ВИДОБУВАННЯ ГРАНІТНИХ БЛОКІВ - Левицький, Володимир Григорович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто технологію видобування природного облицювального каменю гідроструминними установками, виконано порівняльний аналіз існуючих способів відокремлення блоків від масиву з гідроструминною технологією, визначені її переваги і недоліки порівняно з іншими способами видобування каменю, а також сформульовані основні напрямки розвитку даної технології.