СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА МЕРЕЖА СЕЙСМІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ ГЦСК ЩОДО УПЕРЕДЖЕННЯ МАКСИМАЛЬНОГО СЕЙСМІЧНОГО ЕФЕКТУ ВІД ЗЕМЛЕТРУСУ В БЛИЖНІЙ ЗОНІ - Гордієнко, Юрій Олексійович; Каплаушенко, Валерій Миколайович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто фізичні засади можливості упередження максимального сейсмічного ефекту від землетрусу в ближній зоні потенційно небезпечного класу. Проведена оцінка часу упередження мережею сейсмічних спостережень Головного центру спеціального контролю НКАУ та румунських сейсмічних станцій для різних регіонів України від землетрусів у зоні Вранча.