РІВНЯННЯ РУХУ НОВОГО ДВОКІЛЬЦЕВОГО ДИНАМІЧНО НАСТРОЮВАНОГО ГРАВІМЕТРА - Коробійчук, Ігор Вацлавович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Найбільш перспективними гравіметрами, які працюють у складі авіаційної гравіметричної системи, є гіроскопічні. Проте двокільцеві, порівняно з однокільцевими динамічно настроюваними гіроскопами, мають переваги, найбільш вагомі з яких: більш високі точність та швидкодія, малі габарити, висока чутливість. У роботі отримано рівняння руху нового динамічно настроюваного гравіметра, що дасть можливість дослідити його в подальшому, зробити математичне моделювання, визначити статичні та динамічні похибки.