КОМПЛЕКСНИЙ АНАЛІЗ ЗАВАДОЗАХИЩЕНОСТІ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ РАДІОЗВЯЗКУ - Панов, Альберт Федорович; Ципоренко, Валентин Григорович; Журавський, Юрій Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Показана доцільність комплексного підходу до завадозахищеності цифрових систем радіозв’язку, при якому враховується завадозахищеність безпосередньо тих даних, які передаються споживачу, та завадозахищеність службових сигналів, що призначені для забезпечення правильної та узгодженої роботи передавача і приймача. Доведено, що службові сигнали цифрових систем радіозв’язку також переносять специфічну системоорганізуючу інформацію та наведено її кількісну оцінку.