МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЛОСКИХ ХВИЛЬ У РОЗРІДЖЕНОМУ МАСИВІ ПРИ КОРОТКОЧАСНО ДІЮЧИХ ДИНАМІЧНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ - Зуєвська, Наталія Володимирівна; Чигаров, Довлат; Самедов, Ахмед Меджид огли (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто розповсюдження плоских хвиль від короткочасно діючих динамічних навантаженнях у розташованому масиві з гірських порід. Математично модельовані процеси розташування плоских хвиль у розрідженому масиві як пружно-в’язко-пластичне середовище.