ОЦІНКА СТІЙКОСТІ ПОРІД ПІДОШВИ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК - Солодянкін, Олександр Вікторович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
На основі базового розв’язання задачі щодо критичного радіуса зони непружних деформацій, як критерію здимання порід підошви гірничих виробок, запропонований більш практичний критерій, заснований на критичному значенні зміщень порід підошви. Наведені залежності критичної величини зміщень підошви від показника умов розробки та коефіцієнта бічного розпору масиву. Показані напрямки забезпечення стійкого стану порід підошви виробок.