ЗУСИЛЛЯ, ЩО ДІЮТЬ НА РОБОЧІ ОРГАНИ, ТА СПОЖИВАНА ПОТУЖНІСТЬ МАШИН З АКТИВНИМ ПРИВОДОМ - Лімонт, Анатолій Станіславович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
З використанням рівняння Лагранжа другого роду визначено зусилля, що діє на робочі органи фрези. Наведена методика розрахунку потужності, що споживається фрезою при роботі.