ЦИФРОВА ОБРОБКА ДАНИХ ГЛИБИН ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЗЙОМКИ АКВАТОРІЙ СУДНОПЛАВНИХ ШЛЯХІВ - Іванов, Сергій Вікторович; Олійник, Павло Борисович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті розглянуто застосування методів цифрової обробки сигналів для обробки даних про глибини акваторій судноплавних шляхів. Проаналізовано причини виникнення шумів, що вносять похибки у результати зйомки. Розроблено метод фільтрації даних глибин, що забезпечує ефективне вилучення цих шумів.