МЕТОДИКА РЕКУРЕНТНОГО ЗГЛАДЖУВАННЯ НЕЛІНІЙНИХ ДИСКРЕТНИХ ПРОЦЕСІВ - Писарчук, Олексій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
У статті запропонована методика рекурентного згладжування нелінійних дискретних процесів, яка заснована на використанні методу диференціальних перетворень при розрахунку поточних і екстрапольованих оцінок параметрів досліджуваного процесу відповідно до апріорно заданої нелінійної моделі. На прикладі використання аву фільтра для згладжування періодичних сигналів показана ефективність розробленої методики.