ФРАКТАЛЬНА ОБРОБКА ТА СТИСНЕННЯ ДВОВИМІРНОЇ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО МЕХАНІЧНІ ВЕЛИЧИНИ - Подчашинський, Юрій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто застосування методів фрактального аналізу відеозображень до обробки та стиснення двовимірної вимірювальної інформації про механічні величини. Досліджено фрактальні властивості цифрових відеозображень, що містять цю інформацію. Дано рекомендації щодо вибору параметрів процедур обробки та стиснення двовимірної вимірювальної інформації про механічні величини.