ТЕОРЕТИЧНІ УЗАГАЛЬНЕННЯ КВАРЦОВОЇ СИРОВИНИ УКРАЇНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ ОСВОЄННЯ - Панасюк, Андрій Вікторович; Остафійчук, Неля Миколаївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Наведені характеристики Української кварцоносної провінції та основні структурні одиниці розвитку камерних та жильних пегматитових покладів. Запропонована структурна схема Української кварцоносної провінції, охарактеризовані перспективи освоєння пегматитових родовищ.