ГІДРОТЕРМАЛЬНІ ПРОЦЕСИ В ОСНОВІ ТЕПЛОВОЇ СПОРУДИ ПРИ РУХОВІ ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНИХ ВОД У ҐРУНТАХ ТА ГІРСЬКИХ ПОРОДАХ - Самедов, Ахмед Меджидович; Ткачук, Анатолій Андрійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто явища взаємодії високотемпературних вод з породами основи теплової споруди з урахуванням основних положень термодинаміки. Складено й вирішено диференціальні рівняння руху гарячого підземного водяного розчину в порах, тріщинах і порожнинах ґрунтової основи споруд. Наведено дані для вирішення практичних завдань, що характеризують основні параметри, які входять в формули руху підземного водяного розчину в ґрунтових основах.