ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ МЕДИЧНИХ РОБОТІВ - Юмашев, Володимир Євгенович; Юмашева, Олександра Олескандрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Дано аналіз стану робототехнічних систем, застосованих у медицині. Виділено два основних напрямки розвитку медичних роботів: це – автоматичні роботи і телероботи, що працюють під безпосереднім керуванням людини.