ДОСЛІДЖЕННЯ ЧАСТОТНИХ І ЧАСОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОТЯЖНИХ НЕВЗАЄМНИХ ОБ’ЄКТІВ МОДИФІКОВАНИМ МЕТОДОМ СПЕКТРОМЕТРІЇ - Шарпан, Олег Борисович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Для прямого вимірювання параметрів фазочастотних характеристик протяжних невзаємних об’єктів, частотних спотворень і часу поширення сигналу в них запропонований модифікований метод спектрометрії. Метод заснований на порівнянні параметрів спектрів вимірювального і копії зондувального сигналів. Розглянуто похибки методу і варіанти його реалізації.