ВИЗНАЧЕННЯ ТА МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПОКАЗНИКІВ РОЗВИТКУ ВОДОРОСТЕЙ У ВОДОСХОВИЩАХ НА ОСНОВІ ЦИФРОВОЇ ОБРОБКИ ВІДЕОЗОБРАЖЕНЬ - Аристархова, Елла Олександрівна; Подчашинський, Юрій Олександрович; Шавурська, Тетяна Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто можливості застосування цифрової обробки відеозображень для визначення і моделювання показників розвитку водоростей у водосховищах господарсько-побутового призначення. Цифрова обробка відеозображень планктонних водоростей, відібраних з вододжерел, дозволяє визначати їх кількість і вимірювати геометричні характеристики. На основі цих результатів можна удосконалити проведення ідентифікації водоростей за видовим складом та визначити показники, що характеризують стан водних екосистем.