ПІДВИЩЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ЧАСТОТИ ДІАПАЗОННОГО АВТОГЕНЕРАТОРА НА ВАРИКАПІ - Кононов, Сергій Павлович; Манойлов, В’ячеслав Пилипович; Чернига, В’ячеслав Васильович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Досліджений вплив температурної залежності ємності варикапа на частотну нестабільність діапазонного автогенератора. Визначені температурні коефіцієнти ємності додаткових конденсаторів термокомпенсації. Проаналізовано схему УКХ генератора з компенсацією у двох точках діапазону із застосуванням різних варикапів.