ВПЛИВ РЕЗОНАНСНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДИПОЛЯ НА РОЗДІЛЬНУ ЗДАТНІСТЬ РАДІОЛОКАЦІЙНИХ СТАНЦІЙ - Микуляк, Таміла Юріївна; Пількевич, Ігор Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Запропоновано методику оцінювання впливу резонансної характеристики диполя на роздільну здатність радіолокаційних станцій. Показано, що резонансна характеристика диполя зменшує рівень бокових пелюсток, а на роздільну здатність не впливає. Зроблено висновок, що з метою компенсації дипольних перешкод доцільно розроблювати методи селекції, які використовують широкосмугові сигнали.