АНАЛІЗ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЖИМІВ ШЛІФУВАННЯ КРИСТАЛІВ ПРИРОДНИХ АЛМАЗІВ - Олексійчук, Світлана Борисівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2017)
Розглянуто основні параметри шорсткості огранювальних дисків та викладена методика розрахунку шорсткості інструмента. Досліджено залежність інтенсивності процесу шліфування алмазів від швидкості обертання диску, питомого тиску, температури, концентрації та складу алмазного порошку.