Аналіз існуючих методів коригування норм показників діяльності підприємств автомобільного транспорту - Рижова, Вікторія Юріївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2018)
В роботі обґрунтовано необхідність удосконалення нормативної бази функціонування підприємств автомобільного транспорту. На основі розробленої схеми інформаційного забезпечення нормотворчої діяльності підприємств автотранспорту, які виконують послуги з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, запропоновано класифікацію норм та нормативів для таких підприємств. Розглянуті основні методи створення та модифікації норм та нормативів, що встановлюються для процесів технічного обслуговування і ремонту автомобілів, які доцільно використовувати на підприємствах автомобільного транспорту. Виявлено найбільш суттєві переваги та недоліки цих методів, охарактеризовані основні умови прийнятності їхнього застосування та придатність до визначення певних видів норм та нормативів, враховуючи вимоги чинного законодавства та особливості ринку послуг автосервісу. Узагальнено методичні засади практичного застосування найточніших методів визначення норм та нормативів на підприємствах автомобільного транспорту.