АЛГОРИТМ РОЗРАХУНКУ ПЛОЩІ КОНТРОЛЬОВАНОЇ ЧАСТИНИ ЗАДАНОГО РАЙОНУ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЗЙОМКИ З КОСМІЧНИХ АПАРАТІВ - Фриз, Сергій Петрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Обґрунтовано необхідність розробки високоточного алгоритму для розрахунку площі контрольованої частини заданого району при проведенні космічної зйомки Землі. Показано, що для оцінки цієї площі доцільно ввести такий показник ефективності як коефіцієнт накриття заданого району. Розроблено математичну модель і порядок дій для обчислення цього коефіцієнта. Показанo напрямки використання розробленого алгоритму