ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНТЕРАКТИВНОГО КЕРУВАННЯ В НАСОСНІЙ УСТАНОВЦІ НА ОСНОВІ ФІЗИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Соколовський, Олег Феліксович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
У роботі проведено дослідження інтерактивної електромеханічної системи на основі експериментального спеціалізованого стенда. Дослідження показали, що зміна періоду квантування та коефіцієнта затухання інтерактивного регулятора під час роботи системи не впливають на її стійкість та працездатність. Запропонований спосіб керування забезпечує зниження енерговитрат під час транспортування води до споживачів та не вимагає значних капіталовкладень.