КОМП’ЮТЕРНО-МОЗКОВА МОДЕЛЬ ПАМ’ЯТІ І ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ДЛЯ СКЛАДНИХ СИСТЕМ - Козлов, Михайло Венедиктович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
У статті, на основі аналізу механізмів роботи пам’яті і прийняття рішень людиною, розглядається суб’єктно-орієнтована комплексна комп’ютерно-мозкова модель роботи пам’яті, навчання й процедури вироблення рішень і доцільність використання такої моделі при створенні складних технічних систем, в тому числі інтелектуальних систем аналізу даних і систем з штучним інтелектом, що працюють в умовах невизначеності, і для яких важлива поважна оперативність і ситуативна достовірність в прийнятті прийнятті рішень