ДИФЕРЕНЦІАЛЬНІ ЗАЛЕЖНОСТІ СИЛОВИХ ПАРАМЕТРІВ РОБОТИ АЛМАЗНОГО КАНАТА ПРИ ВИДОБУВАННІ БЛОКІВ ТВЕРДИХ ПОРІД ОБЛИЦЮВАЛЬНОГО КАМЕНЮ - Башинський, Сергій Іванович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розглянуто рівновагу гнучкої нитки на криволінійній поверхні. Складено систему рівнянь, що описують рівноважний стан та внесено поправки згідно з особливостями роботи алмазного каната. В результаті отримано залежності, що дозволяють уточнити цифрову модель процесу відокремлення монолітів від масиву та оцінити ефективність роботи силових агрегатів алмазно-канатної установки