ІНЖЕНЕРНА ФОРМУЛА ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ СТАТИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ ПРИ ВІДКОЛІ КАМ’ЯНИХ БЛОКІВ - Гребенюк, Тетяна Володимирівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
На основі аналізу фізико-механічних властивостей гірських порід, вимог до якості буріння, типів руйнуючих навантажень, діаметрів шпурів, запропонований метод розрахунків, який дозволяє вивести інженерну формулу для вибору технологічних параметрів при відколі кам’яних блоків