ОПТИМІЗАЦІЯ РЕЖИМІВ ВИСОКОЧАСТОТНОЇ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОЇ ОБРОБКИ ЕПОКСИДНИХ КОМПОЗИТІВ МЕТОДОМ МАТЕМАТИЧНОГО ПЛАНУВАННЯ ЕКСПЕРИМЕНТУ - Скирденко, Вадим Олегович; Акімов, Олександр Вікторович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Досліджено вплив змінних факторів: напруженості магнітного поля, часу обробки композиції або наповнювача у індукторі установки та частоти високочастотної магнітної обробки на адгезійну міцність матеріалів. Отримано рівняння регресії, що адекватно описує технологію високочастотної магнітної обробки епоксикомпозитів, наповнених феромагнітним залізним суриком. Доведено домінуючий вплив часу обробки композицій у індукторі установки порівняно з іншими вхідними параметрами. Геометричну інтерпретацію отриманого рівняння регресії можна використати як номограму для прогнозування адгезійної міцності модифікованих високочастотним магнітним полем епоксикомпозитів, наповнених залізним суриком.