МЕТОДИКА ОЦІНЮВАННЯ КОЛІРНИХ ВІДМІННОСТЕЙ ЗОБРАЖЕНЬ - Киричок, Тетяна Юріївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розроблено методику оцінки колірності зображення за відхиленням середнього кольору зображення в колірному просторі RGB для об'єктивної оцінки повнокольорових і напівтонових зображень. Розроблена методика може бути використана для оцінки колірності як цифрових, так і друкованих зображень.