ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ КОМПЛЕКСІВ ВИДОБУТКУ ТА ПЕРЕРОБКИ «ЗЕМСНАРЯД–ПУЛЬПОПРОВІД–КЛАСИФІКАЦІЙНА УСТАНОВКА» ПРИ ОСВОЄННІ ОСАДОВИХ РОДОВИЩ - Бондаренко, Андрій Олексійович; Клеван, Олег Миколайович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Обґрунтована доцільність комплексного підходу до освоєння родовищ нерудних осадових корисних копалин з використанням комплексів видобутку та переробки КВП «земснаряд–пульпопровід–класифікаційна установка». Економічна ефективність застосування КВП підтверджена техніко-економічними розрахунками, виконаними на базі реальних даних, отриманих від гірничих підприємств і виробників гірничого обладнання. Проаналізований досвід використання упроваджених комплексів з видобутку та переробки, що забезпечують мінімальні капітальні витрати і експлуатаційні видатки в різних гірничо-геологічних і гірничотехнічних умовах розробки родовищ осадових корисних копалин.