АНАЛІЗ ВІБРАЦІЙ ПРИ РІЗАННІ РАДІУСНИМИ КІНЦЕВИМИ ФРЕЗАМИ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ТЕОРІЇ ДІАГРАМ СТІЙКОСТІ - Юмашев, Володимир Євгенович; Штегін, Олексій Олександрович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2014)
Розглянуто особливості використання теорії діаграм стійкості для аналізу вібрацій при різання радіусними кінцевими фрезами просторово складних поверхонь. А саме, аналізується вплив кута нахилу поверхні на стабільність різання з урахуванням впливу автоколивань системи «інструмент–деталь». Викладено аналітичні рівняння для визначення кутів врізання та виходу зуба фрези залежно від кривизни поверхні, що обробляється, та припуску на обробку.