МОНОІМПУЛЬСНЕ РАДІОЛОКАЦІЙНЕ ОЦІНЮВАННЯ РАДІАЛЬНОЇЇ ШВИДКОСТІ ЦІЛЕЙ ЛІНІЙНО-ЧАСТОТНО МОДУЛЬОВАНИМ СИГНАЛОМ - Омельчук, Валентин Васильович; Омельчук, Олександр Валентинович; Фомін, Микола Павлович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Запропоновано методику моноімпульсного радіолокаційного оцінювання радіальної швидкості цілей лінійно-частотно модульованим (ЛЧМ) сигналами на основі вимірювання, зумовлених впливом ефекту Доплера, змін параметра модуляції відбитого від цілі й прийнятого сигналу порівняно із зондувальним. Отримано формули для розрахунку середніх квадратичних відхилень оцінок параметра модуляції цифровим вимірювачем та радіальної швидкості цілей й наведено результати математичного моделювання запропонованої методики.