ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЗА НАПРЯМКОМ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТРАНСПОРТНІ СИСТЕМИ - Рудзінський, Володимир Васильович; Мельничук, Сергій Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Обґрунтовано доцільність застосування інтелектуальних транспортних систем (ІТС) при вирішенні проблем розвитку автомобільного транспорту. Визначено одну з причин недостатнього впровадження потенціалу ІТС – це недостатня наявність фахівців в цій галузі знань. Підготовку необхідно вести з урахуванням як технічних, так і природничих наук, сформульовано вимоги до підготовки таких фахівців.