ПРО ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЧНОГО КЕРУВАННЯ ТОЧНІСТЮ ПОВЕРХОНЬ В АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМАХ МЕХАНІЧНОЇ ОБРОБКИ ТІЛ КОЧЕННЯ - Марчук, Віктор Іванович; Лук'янчук, Юрій Анатолійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
Багато технологічних процесів вимагають використання вдосконалених засобів керування, в тому числі самоналагоджувальні системи керування, що забезпечують оптимальний хід технологічного процесу навіть при випадкових коливаннях характеристик оброблюваності матеріалу та інтенсивності зношуваності інструменту, а також при температурних, силових та інших збуреннях.