ВИМІРЮВАННЯ ПАРАМЕТРІВ РУХУ МЕХАНІЧНИХ КОНСТРУКЦІЙ НА ОСНОВІ ЇХ ДВОВИМІРНИХ ЗОБРАЖЕНЬ - Подчашинський, Юрій Олександрович; Шаповалова, Оксана Олександрівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2015)
У статті розглянуто алгоритмічні методи високоточного визначення параметрів руху механічних конструкцій у реальному часі. Основою цих методів є ідентифікація вектора стану об’єктів вимірювань, що складається з поточної координати, швидкості та прискорення. Запропоновано використання штучної нейронної мережі для підвищення точності вимірювань у нестаціонарних та несприятливих умовах.