ДОСЛІДЖЕННЯ СИЛОВИХ ПАРАМЕТРІВ ФОРМОУТВОРЕННЯ ГВИНТОВИХ ОЧИСНИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Гевко, Іван Богданович; Дячун, Андрій Євгенович; Гупка, Андрій Богданович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Метою даної роботи є розроблення технології виготовлення гвинтових очисних елементів шляхом гнуття полички на стрічці за допомогою роликів та навивання одержаної стрічки з поличкою на оправу. Наведена конструкція пристрою для виконання технологічного процесу гнуття полички на гвинтовій заготовці за допомогою роликів. У роботі досліджено, що під час збільшення висоти полички і кута її нахилу сила гнуття гвинтового елемента зростає, що зумовлює потребу у вдосконаленні існуючої технології виготовлення.