ОБҐРУНТУВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДИКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ В ІНФОРМАЦІЙНІЙ СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ІНСТРУМЕНТОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Денисенко, Юлія Олександрівна; Залога, Вільям Олександрович; Івченко, Олександр Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Вибір раціонального підходу до оцінки ефективності від впровадження нових методів є актуальною проблемою сучасних підприємств. Розглядається підхід до оцінювання ефективності моделі прийняття рішень в інформаційній системі управління якістю інструментальної підготовки виробництва, основною особливістю якого є методика визначення порівняльної економічної ефективності. При цьому запропоновано враховувати собівартість продукції основного виробництва, до якої враховуються сукупні витрати на підготовку і виробництво продукції, у т. ч. витрати відшкодування зносу спеціальних інструментів і пристроїв.