МЕТОД «М’ЯКОЇ» ДЕМОДУЛЯЦІЇ БАГАТОПОЗИЦІЙНИХ ФАЗОМАНІПУЛЬОВАНИХ СИГНАЛІВ - Павлюк, Володимир Володимирович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Запропоновано метод прийняття «м’якого» рішення при демодуляції багатопозиційних фазоманіпульованих сигналів цифрових систем радіозв’язку, що застосовують згорткове кодування. Метод базується на побудові зон відповідальності кожного двійкового розряду на фазовій площині сигналу та вагових функціях степеневого виду з оптимізованими показниками. Застосування розробленого методу дозволяє реалізувати переваги алгоритмів декодування згорткових кодів з «м’якими» рішеннями та підвищити загальну перешкодостійкість цифрових систем радіозв’язку.