ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОДОМКРАТІВ ДЛЯ ПЕРЕКИДАННЯ БЛОКІВ І МОНОЛІТІВ У КАР’ЄРІ ОБЛИЦЮВАЛЬНОГО КАМЕНЮ - Жуков, Сергій Олександрович; Кальчук, Сергій Володимирович; Неділько, Лілія Сергіївна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Досліджено умови використання гідравлічних домкратів на кар’єрах блочного облицювального каменю. Встановлена математична залежність між довжиною гідравлічного домкрата та габаритними розмірами моноліту. Встановлено межі ефективного використання гідравлічних домкратів при перекиданні монолітів різної висоти та довжини.