ТЕОРІЯ РОБОТИ ВЕНТИЛЯТОРА ЯК ВІДКРИТОЇ МЕХАНІЧНОЇ СИСТЕМИ З ВИКОРИСТАННЯМ НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ - Куць, Надія Григорівна (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Створено молекулярно-кінетичну теорію роботи вентилятора як відкритої системи. Показано, в яких умовах вентилятор може працювати як тепловий насос. З аналізу загальної схеми роботи вентилятора визначено коефіцієнт перетворення такої відкритої енергосистеми.