АДАПТИВНІСТЬ СХВАТІВ ПРОМИСЛОВИХ РОБОТІВ ЯК НАПРЯМ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИЗОВАНИХ МЕХАНОСКЛАДАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Кирилович, Валерій Анатолійович; Черепанська, Ірина Юріївна; Сазонов, Артем Юрійович (Вісник ЖДТУ. Серія "Технічні науки", 2016)
Показано, що в умовах збільшення попиту на промислові роботи (ПР) перспективним є використання за інших рівних умов ПР меншої вартості, що мають більшу похибку позиціонування. Наведена класифікація адаптивних схватів (Сх) ПР дозволила визначити напрями подолання наслідків явища “конфлікт сили” при технологічному обслуговуванні ПР робочих позицій механоскладальних гнучких виробничих комірок та запропонувати розрахункові схеми для конструювання вузлів адаптації СхПР.